8 thoughts

 1. Поздравления за което :).

  Не знам какво означава това, все пак патентът е на името на твоя работодател (както си му е редът, де).

  Но все пак, приятно е някакси да пише “откривател” преди името ти :)!

 2. Браво, умна главо :-). Това е сериозно – Майка ми – голямата Ангела много се впечатли като и казах. Наскоро и тя регистрираше едно изобретение на българин в US. ама ставаше въпрос за разни крави…. Аз и писах абстрактите и т. н. – знаеш какво е.
  Поздравления, нищо че е на Интел, важното е кой стои отзад…

 3. @Дончо: Мерси за поздравленията. За работодателя виж по-долу ;-). А за откривателя – прав си, макар че не знам къде ще си го пиша това пред името. Ще стои добре на резюме обаче (не че ми трябва сега де, просто отбелязвам факта.)
  @Миро: Мерси и на теб :-).
  @Антон: Мерси. И то сериозно. И аз се радвам. Майка ти занимава ли се и с US патентно право, BTW? Явно ще трябва да те поразпитам офлайн, че имам 1-2 идеи дето не искам да ги предавам на работодателя…

 4. За работодателя: В самото начало още ни казаха честно и почтено, че имаме избор. Или да предадем правото за ползване на патента на работодателя и те да ни платят процеса (както и да ни дадат малък бонус като откриватели), или да си чупим главата (и банковата сметка) сами. Имайки предвид че [поне според американското патентно право] патентът е собственост върху идея, която не позволява на други хора/фирми да влагат идеята в тяхни продукти без да ти плащат такси; и трае 20 години, за да вади човек пари от патенти трябва да има подготвен бизнес план, както и средства за реализирането му и нерви да се занимава сам. Така че този път избрах да оставя компанията да подготви и пусне молбата и да си го ползва след това ако иска (макар че има и други области, където се използват патенти…). Ако измисля нещо друго, от което да мога да печеля пари с кеф, ще си го направя сам – изборът си е мой.

 5. здравей, Владо и честито и от мен. Относно патентното право в USA мисля

 6. мисля, че Петър Чемишанов може да ти даде подробно инфо. Той специализира право в DC нещо като докторат или не знам точно как се води, но е свързано с US Правото. Ако искаш свържи се с него.

 7. Мерси, Сашо. Ама ще трябва да видя дали още имам координатите на Петър (ако не са се променили…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *