На доктор

След около три седмици почва учебната година на децата. И двамата ще са на училище – Ник в първи клас, а Вик в детска градина. Щатът Ню Йорк обаче изисква медицински прегледи и за двамата и документ от лекарския офис за всички необходими ваксинации – а списъкът е доста дълъг. И тази сутрин ги натоварихме и двамата в колата (че да свършим наведнъж) и се занесохме до доктора.

Казаха ми да влезем всички заедно. Сложиха ни в една стая и след редовните измервания изчакахме доктора. Той ме засипа с куп въпроси за децата – какво ядат, активни ли са, боледували ли са… Ник си имаше всичките необходими имунизации (събра ги миналата година преди да започне детска градина) и го пуснаха да излезе навън – дядо му беше в чакалнята. Докторът го хвана за ръка и го преведе до вратата… Положението с Вик не беше много розово – той по принцип хич не обича да ходи на доктор сега, а и му трябваха последните две инжекции за училище. Една сестра вл
езе в стаята, показа ми как да го държа и много бързо си свърши работата – по една инжекция във всяка ръка :-). Добре че следващите редовни имунизации ще са чак когато децата станат тийнейджъри.

Както обикновено ми направи впечатление колко внимателно се отнасят всички към децата. Третират ги като равни, т.е. по-големи от възрастта си. И така децата явно или неявно се учат на отговорности и на комуникация. А и да взимат самостоятелни решения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *